Ganglion

Een ganglion is een bobbel die u kunt aantreffen bij gewrichten of pezen rond de pols en hand. De zwelling die u ziet is goedaardig van aard. Het een een met vocht gevulde ruimte. Het ganglion wordt veroorzaakt door een uitpuiling vanuit het gewricht of peesschede. Een ganglion ontstaat door verzwakking van het weefsel. Als uw buiten band van de fiets van mindere kwaliteit wordt kan de binnenband doorbreken naar buiten, het ganglion. een ganglion kan uit zichzelf weggaan. Soms wordt het leeggezogen of geopereerd. In beide gevallen kan het ganglion weer terug komen. Bij handtherapie Schagen gaan we onderzoeken of de spierbalans rondom het gewricht voldoende is. In de meeste gevallen zie je een verstoorde spierbalans. Een oefenprogramma wordt dan voorgesteld. Bij regelmatig oefenen zal u vervolgens snel van uw klachten af zijn.

Reactie schrijven

Commentaren: 0