Oefeningen voor de hand

 

      

 

 

 

 

 

 

Dit is de basis stand bij deze reeks van afwisselende standen die  geoefend wordt. Probeer de vingers volledig te strekken, houdt de pols hierbij in een rechte stand.         

 

 

 

 

 

 

 

 

Het dakje (denk aan het platte dak van de garage). Buig de vingers gestrekt ten opzichte van de middenhand. Keer na het dakje terug naar de basisstand.

 

 

 

 

 

 

 

 

De haakvuist. Houdt de onderarm, pols en middenhand in een rechte lijn (dus niet zoals op de tekening). alleen de bovenste twee kootjes van de vingers worden gebogen. Buig van de duim alle kootjes. Aanvankelijk van de klachten worden hand en duim of alleen de vingers geoefend. 

 

Indien dit makkelijk is uit te voeren dan zou je vanuit de haakvuist stand een voor een de vingers kunnen strekken. Begin bij de wijsvinger, extra moeilijk begin bij de pink. Keer na haakvuist terug naar de basisstand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Platte vuist. Buig de vingers maar let erop dat de toppen niet worden gebogen , deze liggen gestrekt tegen de pols.De duim doet niet mee. Keer na plattevuist terug naar basisstand.

 

 

 

 

 

 

 

 

Een vuist maken. Begin met het buigen van de toppen van de vingers en rol de vingers steeds meer op. De duim doet niet mee en zit dus niet in de vuist stand. De duim kan na het maken van de vuist om de vingers worden gebogen. Na het maken van deze functie keert u terug naar basisstand.

Bij het oefenen gaat het om regelmaat op de dag, 1x oefenen heeft niet zoveel zin. Herhaal oefeningen 10x en als je een top kwaliteit wilt bereiken oefen de oefeningen 5x per dag. Indien de oefeningen lastig uit te voeren zijn kan het helpen om met de andere hand mee te doen.