Dry Needling

Dry Needling is een vorm van (westerse) accupunctuur waarbij de therapeut een naald naar een spierverharding zal inbrengen. Dat is op zich pijn vrij. De naald is namelijk heel dun, 0,25 - 0,30 mm dik. Doel van het opzoeken van de spierverharding is het ontspannen van de spiercellen die in een gespannen toestand zijn. Het verschil met accupunctuur is dat bij Dry Needling 1 naald per te behandelen punt wordt gebruikt. Bij accupunctuur worden meerdere naalden geprikt. 

 

Wat u voelt tijdens de behandeling is tijdens het inbrengen van de naald eigenlijk niets. Op het moment dat de naald de spierverharding raakt kunnen de spiercellen ontladen, u voelt een snelle samentrekking van de spiercellen met daarbij misschien wel uitstraling elders in het lichaam.

 

Dry Needling is niet een therapie die alleen staat, het is een onderdeel van een totaal behandeling. De fysiotherapeut zal naast het Dry Needlen ook andere therapievormen toepassen, welke is afhankelijk van uw klachten. U zult thuis uw huiswerk moeten doen. Daarnaast is het belangrijk om na de behandeling wat extra water te drinken. U zorgt er zo voor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

 

Voor Dry Needling kunt u terecht bij Handtherapie Schagen